Interieur is beleving

Als designspecialist staat Marres Interieur al decennialang in voor het ontwerp van uw woon- en slaapkamer, bureau of zelfs mancave. Met maar liefst drie interieurarchitecten en een interieurstylist in huis maakt het team – dikwijls in samenwerking met de architect – de inrichting van uw dromen waar. Zaakvoerder Peter Marres geeft u in deze column alvast wat tips.

“Met regelmaat bezoeken we interieurbeurzen om op de hoogte te blijven van het aanbod en de trends. Dat levert heel wat inspiratie op. Zo lag de focus op de Salone del Mobile in Milaan dit jaar vooral op samenhang en beleving. Een visie waar we helemaal achterstaan. De verschillende ruimtes waarin geleefd wordt op een consistente en gepassioneerde manier inrichten, er werkelijk één geheel van maken … het is een manier om een soort rust te creëren in de woning.”

Het gaat dan trouwens niet enkel over binnen, ook terrassen en tuinkamers kunt u erin betrekken. “Het ‘urban jungle’-idee is bijvoorbeeld erg in. Daar horen planten bij maar ook outdoormeubels voor binnen en indoormeubelstukken voor buiten. We zijn bij Marres Interieur dan wel gefocust op de binnenkant van de woning, toch beschikken we over enkele knappe collecties van Minotti, Tribù en Vitra die binnen dit concept zowel in- als outdoor knap staan. We denken dus graag met u mee om dit te realiseren.” Die lijn trekt u volgens Marres Interieur best door naar uw gehele woonst, naar de samenhang tussen interieur en architectuur. “Niet voor niets werken we dikwijls nauw samen met de architect van een nieuwbouw of renovatie. We stappen mee in het denkproces en communiceren zowel met de architect als de eindklant om samen tot het ideale ontwerp te komen: een woning die volledig ‘u’ uitademt. Om dat te bereiken, gaan we niet over één nacht ijs. We beginnen met een verkennend gesprek, bezoeken de ruimtes en maken een moodboard en 3D-ontwerp. Vervolgens richten we de kamer in met behulp van ons designaanbod – van onder meer Vitra, Flexform, Living Divani, Minotti en Poliform – en/of maatwerk in ons eigen atelier. Die persoonlijke aanpak is voor ons erg belangrijk. Om volledig te begrijpen in welke sfeer u wilt wonen en leven, is een vertrouwensband essentieel.”

Tekst | Sarah Claes  Beeld | Els Verbakel