Helemaal thuis in isolatie

Woningen en gebouwen moeten aan steeds strengere energienormen voldoen. Het isolatieaspect speelt daarbij een steeds grotere rol. Isowit legt zich al 30 jaar toe op de vakkundige plaatsing van hoogwaardige isolatie. Het team van zaakvoerder Jean-Pierre Withofs is gespecialiseerd in zowel thermische als akoestische isolatie en wil in de toekomst ook een totaalpakket voor vloerafwerking aanbieden.

“Ik ben in 1988 gestart als eenmanszaak, twee jaar later vormden we het bedrijf om tot een bvba en werd Isowit boven de doopvont gehouden”, verduidelijkt Jean-Pierre Withofs. Vandaag kan hij rekenen op een team van 16 medewerkers, waaronder zijn vrouw, broer, zoon en schoondochter. 

Isowit Thermise en Akoestische isolatieOok de isolatie van kruipkelders hoort bij de activiteiten van Isowit.

Wat was uw oorspronkelijke specialisatie?
“Toen wij startten, waren we een echte pionier in het spuiten van polyurethaan (Isopur). Later hebben we onze activiteiten gevoelig verbreed. Eerst hebben we een akoestische vloerisolatie (Isonor) toegevoegd aan ons gamma. Isonor, op basis van gerecycleerd rubber, is de ideale akoestische oplossing voor appartementen en andere meergezinswoningen. Inmiddels is het vijf jaar geleden dat we begonnen zijn met het na-isoleren van spouwmuren door middel van EPS-parels (Isowall). Met Isowall kunnen we bij vele woningen en gebouwen op een eenvoudige en goedkope manier een extra isolatie aanbrengen. Voor de thermische en akoestische isolatie van vloeren bieden we sinds kort Isosole aan. Dit is een isolatiemortel op basis van EPS-parels, cement, water en speciale toevoegstoffen.”

Zorgen de hogere wettelijke isolatieverplichtingen voor een toevloed aan werk?
“Zeer zeker. We hebben inderdaad heel wat opdrachten, zowel in de particuliere als professionele markt. De invloed van alle vereiste energieprestaties heeft hier zeker toe bijgedragen. Anderzijds is zowel het aanbod van producten als systemen gevoelig breder geworden maar voelen velen zich geroepen om ‘isolatiespecialist’ te worden. Dat is perfect om de markt scherp te houden, maar minstens even belangrijk is dat er kwaliteit afgeleverd wordt. Ervaring en continuïteit van de uitvoerders is voor de bouwheer minstens even belangrijk. Dat we het vertrouwen genieten van vele klanten, danken we aan onze jarenlange ervaring, onze correctheid, onze flexibiliteit en onze werkwijze: we doen alles in eigen beheer, met gespecialiseerde medewerkers en werken dus niet met onderaannemers.”

Isowit Thermische en Akoestische IsolatieIsonor is een akoestische oplossing voor appartementen en andere meergezinswoningen.

Welke zaken zijn opvallend in deze sector?
“Er wordt meer en steeds dikker geïsoleerd om hogere thermische en akoestische isolatiewaarden te behalen. Dat is een goede zaak, zowel voor het milieu als economisch. Door goed te isoleren of na te isoleren dalen zowel de verwarmings- als koelingskosten. Bovendien verbruiken we met zijn allen minder fossiele brandstoffen, minder elektriciteit en is er minder CO2-uitstoot. Bouwers van vandaag zijn zich heel bewust van het belang van isolatie, enerzijds vanwege de verplichting om de hoge normen te halen maar anderzijds is er ook een groter milieubewustzijn. Ook bij renovatie zijn mensen daar sterk mee bezig, maar voor wie in een bestaande woning woont en niet meteen verbouwplannen heeft, is het geen prioriteit.”

Hoe moet Isowit de komende jaren verder evolueren?
“We zijn goed voorbereid op een scenario van verdere groei. Zo hebben we onze twee locaties in Munsterbilzen twee jaar geleden geruild voor een nieuwbouw in Bilzen, waar we over een industriehal van 2.500 m² en moderne kantoren beschikken. De komende jaren willen we onze activiteiten verder uitbreiden. Zo denken we bijvoorbeeld aan de plaatsing van chape. Daarvoor willen we ervaren specialisten aanwerven. Op die manier kunnen we evolueren tot een totaalaanbieder voor vloerafwerking.”

Tekst | Bart Vancauwenberghe  Beeld | Isowit
Uitgelichte afbeelding:
Isowit specialiseert zich in thermische en akoestische isolatie.