‘Flexibiliteit is onze troef’

Het juiste gereedschap is het halve werk. Dat geldt zeker voor de bouwprofessional, voor wie de keuze van een betrouwbaar voertuig dat maximaal inspeelt op zijn bouwspecialiteit essentieel is voor het uitvoeren van de dagelijkse job.

Peugeot
Binnen elk model is er een waaier aan mogelijkheden om telkens de best bij de dagelijkse praktijk van de bouwprofessional aansluitende uitrusting te selecteren.

Bij Peugeot bestaat het aanbod uit drie duidelijk afgelijnde pijlers: de Partner, Expert en Boxer. Binnen elk model is er waaier aan mogelijkheden om telkens de best bij de dagelijkse praktijk van de bouwprofessional aansluitende uitrusting te selecteren. De Peugeot Partner is de benjamin in het gamma, maar wel leverbaar in vier koetswerkvariaties! Flexibiliteit is één van zijn grote troeven. Bijzonder nuttig is de ‘Multi-Flex’-bank met 3 zitplaatsen, die toelaat om naast de bestuurderszetel een extra laadvloer te creëren. Door de rechter zit op te klappen, ontstaat 400 liter extra laadvolume, terwijl er nog plaats rest voor 2 personen. Wordt het rechter deel neergeklapt, dan ontstaat een extra lange laadvloer van 3 m tot zelfs 3,25 m voor de L2-versie.

Peugeot

Flexibiliteit is er ook voor wat de toegankelijkheid betreft. Zo kan de Partner voorrijden met één of twee schuifdeuren. Nog een handigheid is het ‘Girafon’-dakluik, ideaal voor het transport van lange ladingen met gesloten achterdeuren. “Een buitenbeentje, maar met groot toekomstpotentieel is de Partner Electric”, benadrukt Chris Bruyninx, Fleet Manager bij Peugeot Bruyninx. “Het nuttig laadvermogen bedraagt maximaal 561 kg. Het voertuig heeft een rijbereik van zowat 170 km en kan met een snellader in 30 minuten 80% van zijn rijbereik laden. De accu geniet 8 jaar of 100.000 km garantie; de aandrijflijn 50.000 km of 5 jaar. De gebruikskost is bijzonder laag, gezien de fiscale voordelen en het feit dat een check-up om de 40.000 km volstaat!”Peugeot

De veelzijdige Expert
De Peugeot Expert maakt zijn opwachting met 3 verschillende lengtes en 5 verschillende uitvoeringen. Olivier, commercieel adviseur bij Garage Vanbussel: “De Expert Compact-uitvoering is ideaal voor wie veel in stedelijk gebied werkzaam is. Met 4,60 m lengte en 1,90 m hoogte is hij bijzonder wendbaar en kan probleemloos in ondergrondse garages binnenrijden, terwijl hij een nuttig laadvolume van 5,1 m³ biedt. Met de optie ModuWork kunnen voorwerpen tot 4,02 m geladen worden.” Een niet te versmaden meerwaarde bieden de handenvrij te openen of sluiten schuifdeuren. Met deze optie volstaat het om de elektronische sleutel op zak te hebben en een eenvoudige beweging met de voet te maken, onder de hoek van de achterbumper. Wanneer men zoals zo vaak de handen vol heeft, moet men niet eerst alles op de grond zetten.

Peugeot

Voor het grote werk
De Peugeot Boxer richt zich op het grote werk met liefst 8 verschillende combinaties van lengte, breedte en hoogte. Dat geeft laadvolumes van 8 tot 17 m³. Het laadvermogen bedraagt 2,8 ton, 3 ton, 3,3 ton en 3,5 ton. Er is ook een uitvoering met dubbele cabine. Erg praktisch zijn de lage laaddrempel (493 tot 602 mm), de wijd openzwaaiende achterdeuren (96° tot 270°), de nuttige breedte van 1,422 m tussen de wielkasten en de optionele luchtvering.

Peugeot

Ten slotte is er nog het aanbod ‘Utility’, met groot volume voertuigen voorzien van een aluminium kastopbouw (18,5 m³ laadvolume) en kipwagens met 2,5 mm dikke bodem in gegalvaniseerd HLE-staal.

Tekst | Eduard Coddé  Beeld | Peugeot