Auto’s met allure, historie en emotie

Ralf Feijts en zijn team van ‘De Uiver’ zijn helemaal klaar voor een nieuw tijdperk in de historie van het merk: de elektrificatie van alle nieuwe modellen. De werkplaats is ‘future proof’, het team is opgeleid en in juli wordt de eerste Jaguar I-PACE uitgeleverd. “Dit is de aftrap van een nieuwe generatie.”

“Er zijn grote veranderingen gaande in onze branche. Vanaf 2020 rijdt elke Jaguar en elke Land Rover (deels) op elektriciteit. We gaan voor een schone en duurzame toekomst, het dieselbeleid wordt ontmoedigd. Een langetermijnvisie is hierbij onontbeerlijk”, zegt Ralf Feijts. “De komst van de I-PACE is wederom een introductie van een échte Jaguar. Klanten maken hiermee een milieubewuste keuze en kiezen voor innovatie en duurzaamheid, daarbij komt natuurlijk de voordelige bijtelling van 4% bij registratie in 2018. Door een goed gevulde orderportefeuille gaan we dit jaar veel I-PACE modellen afleveren. Daarbij gaan ook de Range Rover en Range Rover Sport Plug-in Hybride als een speer. Dit onderstreept nogmaals het succes van de nieuwe technieken voor beide merken.” 

JAGUAR EN LAND ROVER
De Uiver is sinds 1972 Land Rover-dealer. In 2016 is ook het Jaguar dealerschap voor de provincie Limburg verworven. “Voor ons was dit een heel natuurlijke stap. We waren als team al ruim voor de implementatie klaar om ook Jaguar als merk te omarmen. Buiten dat is de kruisbestuiving tussen Jaguar en Land Rover groot. Het is dezelfde moedermaatschappij, namelijk TATA Motors en dezelfde techniek, alleen verpakt in een ander jasje. Zodoende kunnen met name de ontwikkelingskosten worden gedeeld en jaarlijks vele nieuwe modellen en technieken worden gepresenteerd.”

LIMBURGSE LAND
“Jaguar en Land Rover zijn en blijven merken met historie en emotie”, aldus Ralf Feijts. “Om de zichtbaarheid van onze merken te vergroten, laten we graag ons gezicht zien bij toerritten en op evenementen. Het heuvelachtige Limburgse land is natuurlijk een prachtig decor om onze modellen aan het publiek te presenteren. Jaguar is een merk met allure, historie en emotie, dat merk je vooral als je de weg opgaat. De Jaguar I-PACE zal daar straks natuurlijk ook voor ingezet gaan worden.”

Tekst & Beeld | De Uiver